Vertical Farming

Sunset Boulevard kaster sig som den første fastfood-kæde i Danmark ud i at dyrke basilikum og persille direkte i restauranterne. Det sker ved hjælp af konceptet ’Vertical Farming’. 

Hvad er Vertical Farming?

Vertical Farming er en teknik til dyrkning af blandt andet krydderurter, som bruger færre ressourcer end almindeligt landbrug.

Som navnet antyder, bruges dyrkningsmetoden til at producere krydderurten vertikalt i stedet for i jorden. Det sker i en glasmontre lokalt placeret i restauranten, hvor du kan følge med i hele processen fra spire til færdigvokset basilikum eller persille.

Prøv de friske krydderurter i Ham & Cheese Basilikum samt Tasty Tuna Persille og bedøm selv! Hvem ved, måske der er en ny favorit gemt i én af de to nye sandwiches?

Facts omkring Vertical Farming:

  • 100% fri for pesticider og dyrket uden jord
  • 98% mindre vandforbrug end ved udendørs dyrkning
  • To bakker med vertikalt dyrket krydderurter svarer til 40 m2 traditionel landbrugsproduktion

Du kan smage Tasty Tuna Persille og Ham & Cheese Basilikum i følgende restauranter:

Hovedbanegården København, Kolding Vejlevej, Odense Ørbækvej, Odense Roulund, Rosengårdscentret, Svendborg og Nyborg