4. marts 2024

Sunset Boulevard satser på fermentering i nyt dansk samarbejde

Brioche_TEMPEH_KAMPAGNE_3_moerkt_laag

Den 6. marts sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens restauranter landet over. Burgeren The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf af fermenterede økologiske danske råvarer udviklet i samarbejde med danske producenter. “Fermentering giver en fantastisk smagsoplevelse – og det skal vores gæster nu have mulighed for at prøve,” siger kædens kommercielle direktør.

Fermentering er tiltagende populært herhjemme, og nu skal flere danskere ifølge Sunset Boulevard have mulighed for at opleve hvorfor.  

Fermentering er en ældgammel og 100% naturlig måde at konservere på og skabe helt utroligt meget smag. Burgeren udfordrer det gænge fastfood-menukort og slår fast med syv-tommersøm, at plantebaserede alternativer ikke behøver at være kedelige – tværtimod,” siger Cathrine Florian Bang, Kommerciel direktør hos Sunset boulevard.  

The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf, udviklet i samarbejde med den danske fødevarevirksomhed Contempehrary. Bøffen kombinerer traditionelle indonesiske fermenteringsteknikker med økologiske danske råvarer som hestebønner, havregryn og løg. Initiativet afspejler ifølge den danskejede burgerkæde en øget interesse for nye smagsoplevelser i den danske fastfoodbranche: 

Danskerne er nysgerrige på nye metoder og smagsoplevelser – også når de køber fastfood. Det fik vi bekræftet, da vi lancerede vores Hereford AI burger udviklet med hjælp fra kunstig intelligens og the hamp burger i 2023. Samtidigt er et højt indhold af protein i plantebaserede fødevarer populært herhjemme. Burgeren rammer det hele. Bøffen bygger på gamle fermenteringstraditioner og dansk innovation og kan virkelig noget på smag, konsistens og proteinindhold,” siger Cathrine Florian Bang. 

Dansk samarbejde bag burgeren 

Bøffen er udviklet til Sunset Boulevard i et tæt samarbejde med Contempehrary. Foruden bøffen består burgeren af agurk, iceberg, tomat, mayo, syltede rødløg og briochebolle. Prisen bliver 69 kr., og burgeren kommer på menuen i alle kædens 46 danske restauranter som Limited edition. 

Med indtrædelsen på den danske fastfoodscene, kommer den gode smag, som fermentering skaber, bredt ud til danskerne, og det begejstrer indehaverne af firmaet bag bøffen, Contempehrary: 

“Der er stigende efterspørgsel på gode plantebaserede alternativer i Danmark, og her er tempeh et fantastisk godt bud – det er der mange, der endnu ikke ved, så det er virkeligt fedt, at den erfaring nu kommer bredere ud, ” siger den ene halvdel af ejerparret, Sabine Harboe. 

The Nordic Tempeh har ifølge Sunset Boulevard en nøddeagtig smag med en let svampeagtig undertone, en fast, men saftig konsistens og et godt bid. Fermenteringen frembringer naturlig umami i de økologiske danske hestebønner og havregryn, som smagsmæssigt ifølge kæden er med til at gøre burgeren til et godt og mættende måltid.  

Om nordisk tempeh  

Tempeh er oprindeligt fra Indonesien. Det er en traditionel fødevare i det indonesiske køkken, fremstillet ved at fermentere sojabønner med en særlig svampekultur. Nordisk tempeh er en dansk fortolkning af den indonesiske fødevare og kombinerer århundreder gammel fermenteringsteknik med moderne produktionsmetoder og økologiske nordiske råvarer.  

Bag metoden står den danske fødevarevirksomhed Contempehrary, etableret i 2019 af Sabine og Tobias Harboe med produktion i Anneberg Kulturpark i Odsherred.