10. november 2022

Sunset Boulevard øger børnemenu-salget markant efter udfasning af legetøj

Jens-Broch-min-1024x683[1]

I oktober 2020 udfasede Sunset Boulevard som den første store fastfoodkæde i Danmark legetøjet fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove. I dag godt 2 år efter har kæden plantet flere end 215.000 træer i de danske folkeskove og er lykkes med at øge børnemenusalget med 20.7 procent. Et eksempel på, at man godt kan reducere den negative klimapåvirkning uden at gå på kompromis med fremgangen i forretningen, ifølge kædens administrerende direktør, Jens Broch.

Da Sunset Boulevard i efteråret 2020 fjernede legetøjet fra kædens børnemenuer var det ikke uden tøven. De ville erstatte legetøjet med plantning af træer i landets Folkeskove sammen med Growing Trees Network. Et initiativ, de fleste kunne blive enige om, var godt, men også en forandring, som ingen med sikkerhed kunne vide, hvordan ville blive modtaget af de danske børnefamilier. Nu godt 2 år senere, oplever Jens Broch, at initiativet er blevet taget særdeles godt imod.    

”Vi var selvfølgelig spændte, selvom vi syntes, det var en god ide, og det føltes som det rigtige at gøre. Men vi har hele vejen igennem oplevet, at vores gæster er glade for initiativet. Børnene savner ikke legetøjet, men benytter sig af vores spil og legeområder i stedet,” siger han.

215.000 træer og +20.7%

Initiativet ser da heller ikke ud til at være gået ud over salget – tværtimod. I løbet af de to år, der er gået siden udfasningen af legetøjet, har Sunset Boulevard sammen med Growing Trees Network stået bag plantningen af flere end 215.000 træer i Danmark svarende til et træ hvert 4. minut. Sideløbende er salget af børnemenuer steget med 20.7% målt mod en sammenlignelig periode før Corona i 2019 og udgør i dag en langt større procentvis andel af stigningen i Sunset Boulevards samlede omsætning end før udfasningen.

”Det viser, at det kan lade sig gøre – at være proaktiv med tiltag, der reducerer den negative klimapåvirkning og samtidigt være ambitiøs på vegne af salgstallene,” siger Jens Broch. 

I gennemsnit har kæden erstattet 400.000 stykker legetøj med plantning af flere end 100.000 træer om året.

”Det er en rar fornemmelse – ikke bare for os men også for vores gæster – at erstatte en masse legetøj med begrænset levetid med et bidrag til sikringen af naturen, biodiversiteten og de rekreative områder i Danmark i fremtiden,” siger Jens Broch.

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 41 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to på Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1200 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.

Vil du vide mere?

Kontakt Pia Tobberup tlf. 61764234, mail: [email protected].