20. juni 2022

Sunset Boulevard planter 23.680 træer i Ryslinge

IMG_1577-1024x768[1]

I efteråret 2020 blev det sidste stykke legetøj langet over disken hos Sunset Boulevard. I stedet plantes der træer, når gæsterne køber en børnemenu, som skal blive til nye danske folkeskove. 203.680 er allerede sat i jorden og 23.680 af dem er nu blevet plantet i Ryslinge folkeskov, så beboerne i byen og de fremtidige generationer kan nyde godt af den grønne skov.

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj. En stor del af legetøjet har kort levetid og ender ofte i skraldespanden, hvilket er en få-og-smid-væk-kultur, som den danske fastfoodkæde ikke længere ønsker at være en del af. I efteråret 2020 besluttede Sunset Boulevard derfor at fjerne alle plastikdimser, papirmøller og andet legetøj fra børnemenuen. I stedet bidrager gæsterne nu til etablering af folkeskove, når de køber en børnemenu i restauranterne. Nu er ikke mindre end 203.680 træer sat i jorden i eller omkring otte danske byer. Det svarer til et samlet areal på over 80 fodboldbaner.

“Vi er stolte af at kunne sige, at alle træerne nu er sat i jorden. Og det gør mig glad, at det er med gæsternes fulde opbakning. Det betyder jo, at gæsterne må undvære legetøjet når de køber vores børnemenu, men til gengæld er vi alle sammen med til at bidrage til endnu mere grøn skov, og gøre en lille forskel i det samfund vi er en del af,” siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

23.680 træer er nu plantet i Ryslinge

Sunset Boulevard har sammen med Growing Trees Network sat træerne i jorden i Ryslinge. Træerne skal bidrage til den grønne omstilling og vokse op og blive til ny folkeskov, som fremtidige generationer får glæde af.

Tiltaget skaber stor glæde hos medarbejderne i Sunset Boulevard restauranten i Nyborg.

“Jeg er meget glad for, at vi hos Sunset Boulevard bidrager til, at vi her i området får endnu mere skov at færdes og lege i. Dét at vi har sat træerne i jorden nu, og helt konkret er med til at gøre en forskel her i området, gør mig meget stolt,” fortæller Mette Have Hansen, Restaurantchef i Sunset Boulevard, Slipshavnsvej i Nyborg.

I 2018 begyndte Sunset Boulevard at implementere tiltag til gavn for miljøet og klimaet. Indtil videre har det blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne nyder deres måltid i restauranterne.

Selvom legetøjet er fjernet fra børnemenuen til fordel for at plante træer, er der stadig rig mulighed for leg, når familien besøger Sunset Boulevard. Der er legeland i mange restauranter, og der er blevet lavet en bakkeserviet med sjove opgaver og naturviden i børnehøjde. Desuden har Bog & Idé udlånt en masse gode brætspil for hele familien, som man kan spille igen og igen. På den måde er den gode familiehygge altid i højsædet, når man nyder en frisklavet burger eller sandwich hos Sunset Boulevard. 

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er Danmarks største danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har man 40 restauranter spredt ud over hele Danmark samt en enkelt i Grønland og en på Færøerne. Sunset Boulevard serverer et udvalg af burgere, sandwiches, salater, pommes frites og desserter.