16. marts 2022

Vi har plantet 150.000 træer det seneste år. Og vi er klar til mange flere

Boernemenu-Sunset-Boulevard-1-1024x675[1]

I efteråret 2020 blev det sidste stykke legetøj langet over disken hos Sunset Boulevard. I stedet planter vi træer, når du køber en børnemenu, som skal blive til nye danske folkeskove.

150.000 træer er allerede sat i jorden, og vi glæder os til at plante endnu flere.

Fastfood-branchen er ofte blevet betegnet som en af de største syndere, når det kommer til produktion af legetøj på verdensplan. Fælles for legetøjet, der bliver uddelt sammen med børnemenuerne, er nemlig, at det sjældent holder særligt længe, og ender i affaldsspanden efter ganske kort tid. Den få-og-smid-væk kultur ønsker Sunset Boulevard ikke at være en del af. Derfor vinkede vi farvel til plastikdimser, papirmøller og andet legetøj i børnemenuen. Og det er en beslutning, vi på ingen måde har fortrudt. Faktisk tvært imod.

Vi har nemlig haft travlt. I stedet for at uddele legetøj med kort levetid, har vi ønsket at give tilbage til naturen. Derfor planter vi træer, når du køber en børnemenu hos Sunset Boulevard.

Da vi begyndte at sætte træer i jorden i efteråret 2020, var det vores mål at plante 150.000 træer. Det er vi stolte af at kunne sige, at vi nu har gjort.

Sammen med Growing Trees Network har vi haft spaden i jorden i Holeby, Holbæk, Struer, Assens og Hillerød, hvor de 150.000 træer skal vokse op og blive til nye danske folkeskove, som de fremtidige generationer kan benytte sig af og lege i. Men det stopper naturligvis ikke her. Når plantesæsonen starter igen i april, er vi mere end klar til at sætte en masse nye træer i jorden.

Som en del af fastfood-branchen ser vi det som vores ansvar at nedbringe vores klimabelastende aftryk til det absolut minimale. Vi har derfor siden 2018 haft fokus på at implementere tiltag til gavn for miljøet og klimaet. Det har blandt andet betydet et farvel til plastiksugerør og engangskopper til sodavand, plastiklåg, plastiksalatbakker og en kraftig reduktion af emballagen, når gæsterne nyder deres måltid i restauranterne.

Det er også derfor, vi er glade for at gå forrest i kampen, når det kommer til legetøjet i børnemenuerne. Andre i branchen har allerede taget de første spæde skridt mod lignende tiltag, men den lille klimabelastende ”gave” er vi indtil videre de eneste, der har været modige nok til at fjerne. Opfordringen er hermed givet videre.

Men selvom legetøjet er blevet fjernet fra børnemenuen til fordel for at plante træer, betyder det ikke, at legen er forbi, når hele familien besøger Sunset Boulevard. Vi har lavet en flot bakkeserviet med en masse sjove opgaver og naturviden i børnehøjde, ligesom vi har en masse gode brætspil på hylderne, som venligst er udlånt af vores venner hos Bog & Idé.

På den måde har vi altid nærværet og den gode familiehygge i højsædet, når du besøger Sunset Boulevard.