Sunset tager endnu et grønt skridt: Farvel til plastiklåg og papbakker

De seneste år har Sunset Boulevard med stor hast og effektivitet udfaset engangsplastik og arbejdet målrettet på at reducere emballage og dermed minimere affald. Alt sammen til gavn for omverdenen og miljøet.

Men indsatsen er langt fra slut endnu. Der er stadig steder, hvor Danmarks største danskejede fastfoodkæde kan minimere brugen af unødvendig engangsplastik og andet emballage.

Det første er plastiklågene til milkshakes, som bliver serveret i restauranterne. De er forsvundet fuldstændig fra marts måned.

– Det kan lyde som en lille ting, men det svarer faktisk til mere end 70.000 plastiklåg om året. Og ud over at vi synes, det er unødvendig emballage uden reel funktion, når man spiser i vores restauranter, så gør det også hverdagen lettere for personalet, når de ikke skal sætte plastiklågene på, forklarer administrerende direktør hos Sunset Boulevard, Jens Broch.

 

Udover at droppe lågene har Sunset Boulevard også besluttet at fjerne de papbakker, som Hereford og Brioche burgerne bliver serveret i. Det sker også fra marts måned.

 

Da vi i sin tid besluttede at undlade at servere vores burgere i æsker, når gæsterne spiste i vores restauranter, vurderede vi også, at papirlommen til burgeren ikke var nok – overgangen var simpelthen for voldsom – og derfor implementerede vi en lille papbakke, som burgeren blev serveret i. Det virkede oplagt for tre år siden, men i dag er tiden en anden, og der er derfor en anden modenhed i markedet i forhold til reducering af unødvendig emballage, siger Jens Broch, og fortsætter:

 

– Vi fjerner derfor papbakker helt og aldeles. Det betyder et farvel til mere end 450.000 stykker emballage om året og ud over, at det er en bæredygtig ide, så er det også sund fornuft, for når der er mindre emballage, er der også mindre affald.

 

Bare toppen af isbjerget
De to nye tiltag er den foreløbige top på et stadigt voksende bjerg af miljørigtige tiltag hos Sunset Boulevard. Siden man begyndte at koncentrere sig om at minimere emballage og affald og udfase unødvendig plastik, har Sunset Boulevard gennemført følgende tiltag:

Droppet brugen af 3,8 mio. engangskopper

Fjernet 3 mio. plastiksugerør – nu bruges kun natursugerør og kun til milkshakes

Fjernet 3 mio. sodvandslåg

Erstattet 150.000 plastik-salatbakker med papbakker

Erstattet 150.000 plastikknive, 150.000 plastikgafler og 150.000 plastikskeer med træbestik

 

Om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er Danmarks eneste danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har man 41 restauranter spredt udover hele Danmark samt en enkelt på Færøerne og én på Grønland.