1. september 2021

Sunset Boulevard klar med banebrydende grønt initiativ: Vil dyrke basilikum og persille i restauranterne

Vertical Farming Vejlevej s

Sunset Boulevard kaster sig som den første fastfood-kæde i Danmark ud i at dyrke basilikum og persille direkte i restauranterne. Det sker ved hjælp af konceptet ’Vertical Farming’. Via små skridt er det håbet, at alle Sunset Boulevards restauranter bliver selvforsynende med grønt i fremtiden.

Sunset Boulevard tager nu endnu et markant skridt i retningen mod en mere miljøbevidst og bæredygtig forretning.

Den danskejede fastfood-kæde vil dyrke og høste deres egen krydderurter direkte i restauranterne. Konceptet hedder ’Vertical Farming’ og er udviklet af den danske virksomhed Nextfood. I første omgang er det Sunset Boulevard i Kolding (Vejlevej), som kan byde gæsterne på friskhøstet basilikum og persille året rundt.

Vi har tidligere erstattet plastikbestik med træbestik og fjernet plastiklåg og sugerør for spisende i vores restauranter, ligesom vi har skåret ned på vores brug af emballage. Det her er endnu et stort skridt på vores bæredygtighedsrejse, som kun lige er begyndt. Med dette initiativ sætter vi en helt ny standard for friskhed og for bæredygtighed. Det giver mindre transport og mindre vandforbrug, end hvis krydderurterne var dyrket på traditionel vis udenfor. Og så giver det meget mere friskhed og smag, siger Jens Broch, administrerende direktør i Sunset Boulevard.

Med ’Vertical Farming’ dyrker og høster Sunset Boulevard krydderurterne i restauranten. Det sker under LED lys, uden brug af pesticider eller jord og med et minimalt forbrug af vand. Det hele foregår i et lille væksthus inde i restauranten, så gæsterne kan følge med i processen fra de første spirer, til de friske krydderurter høstes, umiddelbart inden de serveres i en frisklavet sandwich.

Vores ambition er hele tiden at tage et større ansvar for miljøet, og det er bestemt sandsynligt, at den enkelte restaurant fremover selv planter, gror og høster deres krydderurter i eller ved restauranten, siger Jens Broch.

Facts omkring Vertical Farming:

  • 100% fri for pesticider og dyrket uden jord
  • 98% mindre vandforbrug end ved udendørs dyrkning
  • To bakker med vertikalt dyrket krydderurter svarer til 40 m2 traditionel landbrugsproduktion

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er Danmarks eneste danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har man 42 restauranter spredt udover hele Danmark samt en enkelt på Færøerne og én på Grønland.