11. september 2020

Sunset Boulevard udfaser hurtigvoksende kyllinger

sunsetclub_9

Opdatering: Som vi har meldt ud via Linkedin ultimo 2021, har vi desværre ikke kunnet indfri delmålet om 20% implementering af ECC primo 2022 grundet leverandørudfordringer. Målet om fuld implementering inden udgangen af 2026 står dog stadig fast. Vi arbejder målrettet på at finde en vej.

Sunset Boulevard udfaser hurtigvoksende kyllinger

11. september 2020

Sunset Boulevard ønsker en mere naturlig fødevareproduktion og en bæredygtig madkultur med fokus på kvalitet, omtanke og respekt for natur og dyr. Derfor planlægger Sunset Boulevard nu at udfase brugen af hurtigvoksende kyllinger.

Sunset Boulevard har i flere år arbejdet på at lave en mere bæredygtig forretning til gavn for miljøet. Derfor er det endnu et naturligt skridt i den retning, at Sunset Boulevard udfaser brugen af hurtigvoksende kyllinger.

I praksis betyder det, at senest i starten af 2022 skal mere end 20% af det kyllingekød Sunset Boulevard serverer komme fra kyllinger med ECC-mærkning, og i 2026 skal 100% af det kyllingekød der bliver serveret i Sunset Boulevard leve op til ECC-standarderne.

– Sunset Boulevards mål for ECC-mærket kyllingekød er ambitiøse vores størrelse taget i betragtning. Vi er trods alt en lille spiller på markedet for kyllingekød set i et verdensperspektiv. Ikke desto mindre lægger vi os i selen for en mere naturlig fødevareproduktion og bæredygtig madkultur, hvor vi viser respekt for dyr og natur, siger CEO Jens Broch.

Udfasningen af hurtigvoksende kyllinger i Sunset Boulevard er en logisk konsekvens af det bæredygtighedsarbejde Danmarks største danskejede fastfood-kæde allerede har lavet i de seneste år.

– Al vores oksekød kommer fra græsfodret irsk kødkvæg, der går 8-10 måneder på græs – eller længere hvis vejret tillader det. Alt vores bacon er fra velfærdsgrise og helt uden tilsætningsstoffer. Sidste år reducerede vi vores forbrug af emballage og engangsplastik markant, vi har netop introduceret pantflasker i restauranterne, og vi tester, hvordan vi dyrker vores egen salat. Nu er tiden så moden til, at vi lægger en plan for udfasningen af hurtigvoksende kyllinger og lever op til den, forklarer Jens Broch.

De indledende dialoger med samarbejdspartnere og leverandører er allerede foretaget, og vores ambitiøse plan om at mere end 20% af kædens kyllingekød er ECC-mærket allerede i starten af 2022 – og forhåbentlig før – er dermed skudt i gang.

Om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er Danmarks største danskejede fastfood-kæde. Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996. I dag har er der 43 Sunset Boulevard-restauranter spredt udover hele Danmark samt en enkelt på Færøerne.