24. februar 2020

Sunset Boulevard skifter plastiksugerørene ud med sugerør af siv og hvedestrå

23350853-2[1]

Som den første fastfood-kæde i Danmark kigger Sunset Boulevard nu mod sugerør af siv- og hvedestrå som alternativ til de miljøskadelige plastiksugerør. I første omgang indføres de alternative sugerør i udvalgte restauranter, hvor Sunset Boulevard vil høre gæsternes feedback. Når de nye sugerør indføres i alle kædens restauranter, svarer det til over 750.000 sugerør om året.

Som det mest naturlige er gæster i fastfood-restauranter verden over vant til at slubre deres drikkevarer i sig via et plastiksugerør. Men den går ikke særligt meget længere. Fra 2021 har EU besluttet at forbyde plastiksugerør, så der skal mere klimavenlige alternativer til for at kunne suge drikkevarerne i sig i fremtiden.

Allerede tidligere på året udfasede den danskejede fastfoodkæde plastiksugerør til gæster i restauranten, men der er stadig en del tilfælde, hvor et sugerør er nødvendigt – blandt andet til milkshakes eller i drive-in. Derfor kaster kæden sig nu ud i naturvenlige alternative til de gammeldags plastiksugerør.

Helt konkret betyder det, at gæsterne i restauranterne i Rødekro, Fredericia og i to restauranter i Kolding fra medio februar får lov til at prøve to slags nye sugerør, hvis de ønsker sugerør til deres drikkevarer.

 – Det tynde sugerør til sodavand er lavet af hvedestrå, mens det lidt tykkere sugerør til milkshakes er lavet af siv. Sugerørene er naturligt fremstillet og 100 procent nedbrydelige, og de kommer derfor ikke til at lægge naturen til last, efter de er brugt. Vi er selv meget begejstrede for de nye sugerør som alternativ til de plastiksugerør, der sædvanligvis bruges i branchen, men nu vi vil også gerne høre, hvad vores gæster tænker, når det bliver brugt i praksis. På baggrund af vores gæsters feedback beslutter vi, om natursugerørene skal ud i alle vores restauranter, siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Hos Sunset Boulevard ser man positivt på nye EU-regler, som skal mindske brugen af unødvendig engangsplastik. Og det er ikke nyt for restaurantkæden med tiltag, som skal være med til at tage ansvar for vores omverden. Vi ser nødvendigheden af, at vores branche tør at tænke nyt og tage innovative løsninger i brug for at skabe et mindre aftryk på vores omgivelser. Det gør vi med små skridt ad gangen, og nu gælder det vores sugerør.

Udover sugerørene har Sunset Boulevard tidligere udfaset plastikemballage som salatbakker, sodavandslåg og engangsbestik for gæsterne i restauranterne. Selvom der er god tid til 2021, hvor EU’s lovgivning træder i kraft, skader det bestemt ikke at have en naturvenlig løsning klar så hurtigt som muligt, mener direktøren.

– Vi arbejder løbende med at finde mere miljørigtige løsninger, og når vi finder en god løsning, er vi også klar til at indføre dem. På den måde tager vi et skridt ad gangen, når vi ser muligheden for et godt grønt alternativ. Det tror vi, at vi har med natursugerørene, og vi ser meget frem til at høre, hvordan vores gæster tager imod dem derude.