19. juni 2019

Sunset Boulevard i nyt stort miljøtiltag: Halverer burgeremballagen

1789729_600_980_0_73_3499_2186_2[1]

Sunset Boulevard skærer ned på emballagen og holder fast i den miljøbevidste linje. Fra juni fjerner restaurantkæden over 1 million låg fra deres samlede affald om året, når de dropper lågene til deres burgere

Den danske fastfoodkæde tager nu yderligere skridt i den miljørigtige retning og ændrer måden, maden bliver serveret på i restauranterne.

Det sker efter Sunset Boulevard i marts begyndte at udfase plastik i sine restauranter af hensyn til miljøet.

Fra juni er turen kommet til emballagen. Sunset Boulevard fjerner nemlig låget til æsken på Hereford- og Brioche-burgerne, når man får serveret maden i restauranterne. Det betyder en samlet besparelse på 1,1 mio. låg til Hereford og Brioche æsker om året.

– De fleste af vores gæster spiser maden i restauranten. Og hvor de tidligere har fået deres Brioche og Hereford burger serveret i en papirlomme pakket i en æske, vil vi fremadrettet halvere emballagemængden ved at fjerne låget fra æsken, så man i stedet får burgeren serveret i papirlommen på en pap-bakke, som er bunden af den æske, burgeren tidligere har ligget i, siger CEO hos Sunset Boulevard, Jens Broch.

Sunset Boulevard har generelt meget fokus på at reducere affaldsmængden hos sine 44 restauranter landet over. Og det er ikke kun burgernes emballage, som forandres. Kæden skifter nemlig til helt nye og mere miljøvenlige emballager på deres øvrige serveringer også, fortæller direktøren.

– Vi har en forpligtelse til at agere ansvarligt i forhold til den verden, vi lever i. Tidligere i år begyndte vi at udfase plastik; vi har udskiftet plastikbestik med træbestik og anvender i dag en papæske til vores salater fremfor en plastik-bowl.

– Med vores nye tiltag i restauranterne fortsætter vi med at sætte fokus på at gøre det rigtige for miljøet. De nye emballager er således holdt helt fri for kemikalier, plastik og fluorerende stoffer, forklarer Jens Broch.

Nogle vil nok undre sig over, hvorfor Sunset Boulevard kun fjerner lågene fra Hereford- og Brioche-burgerne, når de bliver serveret i restauranterne og ikke når man bestiller take-away, men det er der en ret praktisk årsag til, fortæller direktøren:

– Det er praktisk at gæstens mad er pakket forsvarligt ind, når man eksempelvis skal have den med i sin bil. Ved at differentiere mellem dine-in og take-away, sikrer vi, at vi ikke bruger flere ressourcer end højst nødvendigt, og dermed minimerer affaldsmængden, siger Jens Broch.