27. marts 2019

Dansk restaurantkæde siger farvel til engangsplastik

american_bbq_0

Farvel til 3 mio. sugerør, 3 mio. sodavandslåg, 150.000 plastik salatbakker, 150.000 plastikknive, 150.000 plastikgafler og 150.000 plastikskeer om året.

Den danske fastfoodkæde Sunset Boulevard siger i marts farvel til salatbakker, sugerør, sodavandslåg og bestik af engangsplastik i sine 44 restauranter landet over. I første omgang vil drive in-kunder stadig få sugerør og sodavandslåg i plastik, men når der er fundet tilstrækkeligt gode alternativer i mere miljøvenlige materialer, vil også de blive droppet.

Vi har altid været parate til at udvikle vores produkter i nye og mere moderne retninger, og vi ser det som en helt naturlig ting, at vi tager et større ansvar for miljøet. Som den første fastfoodkæde i Danmark går vi nu aktivt i gang med at udfase plastik,” siger administrerende direktør i Sunset Boulevard, Jens Broch.

Samtidig arbejder vi videre på at finde de helt rigtige løsninger til bilisterne, der ikke kan undvære låg og sugerør, så vi hurtigst muligt kan udfase plastikken 100 procent – også i vores drive in-forretning.”

Ifølge tal fra EU stammer 17 procent af det plastikaffald, der forurener Middelhavet, fra engangsservice, og i december 2018 besluttede EU, at man kommer til at forbyde engangsartikler i plastik – herunder bestik og service. Sunset Boulevard har imidlertid ikke i sinde at vente på, at det forbud træder i kraft.

Vi har også fulgt udviklingen og set, hvordan plastik forurener miljøet og havene. Vi ser ingen grund til at sidde på vores hænder og vente på, at andre træffer beslutninger, vi er klar til selv at træffe allerede nu. Dette er blot en start, og vi forventer at fortsætte udfasningen af plastik på mange andre fronter i vores restauranter i takt med at der udvikles nye, mere miljøvenlige materialer ” siger Jens Broch.

Om Sunset Boulevard og udfasningen af engangsplast:

  • Salatbakker og bestik i plastik erstattes af andre mere miljøvenlige materialer.
  • Sugerør og sodavandslåg droppes i restauranterne. I drive-in udfases de, lige så snart der er blevet fundet alternativer og brugbare løsninger.
  • Sunset Boulevard er et 100 procent dansk selskab med 44 restauranter landet over.
  • Kæden har mellem 25.000 og 35.000 daglige besøgende.
  • Den første Sunset Boulevard-restaurant åbnede i Odense i 1996.